اطلاعیه مهم
یکی از بخشهای همایش سی و ششم انجمن علمی روانپزشکان، بخش “پروشگاه ایده ” است. پروشگاه ایده مکانی برای طرح ایدههایی نو در راستای ارتقای سلامت روان جامعه با هدف جلب همکاری سایر افراد جهت اجرای این ایدههاست. شکل پروژهها اساسا محدودیتی ندارد و میتواند به صورت پژوهش، راه اندازی کمپین، تالیف و ترجمه، تهیه فیلم و آثار هنری باشد. مخاطبین پرورشگاه ایده روانپزشکان، دستیاران روانپزشکی، روانشناسان و پزشکان عمومی هستند.
در طول برگزاری همایش فضایی برای بحث و تبادل نظر در خصوص ایدهها طراحی شده است. به منظور هدفمندی بیشتر در روزهای باقی مانده تا شروع همایش، پیشنهاد میشود ایدهها در گروه مجازی زیر به بحث گذاشته شود و چند ایدهی برگزیده با رای اعضا با حضور کارشناسان ذیربط شامل نمایندگان مراکز تحقیقاتی و مراکز رشد جهت ارائهی راهنمایی طبق برنامهی زمانبندی شده به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.
https://chat.whatsapp.com/BYA2mILNn8tDSh1JCwYogl
دکتر حسن شاهرخی
دکتر شهره پوره
دکتر یسرا مرآتی

#دکتر_امیرحسین_جلالی ندوشن. دبیر علمی
مسیر هر کاری باید رو به کمال باشد و اگرما هر دوره همایش را نسبت به دورههای پیشین متمایز و رو به رشد برگزار کنیم بیتردید در آنچه به ما واگذار شده کوتاهی کردهایم. از همین امروز آرزو میکنم همایش سی و هفتم که در سال ۹۹ برگزار خواهد شد بسیار متفاوت و ممتازتر از همایش سی و ششم باشد.
تمایز اول آن است که تلاش کردهایم از ابتدا تا پایان برگزاری سی و ششمین همایش سالانهی انجمن علمی روانپزشکان ایران به طور دورهای شما را در جریان آنچه که برای برگزاری این همایش تدارک میشود قرار دهیم. کمیتهی همایش انجمن علمی روانپزشکان ایران به عنوان نهاد متولی برگزاری همایشهای سالانه پس از سی و پنجمین همایش که مهرماه ۹۷ برگزار شد تاکنون جلساتی ماهانه برگزار نموده است و خط سیر کلی همایش سی و ششم را رسم کرده است. عزم اعضای کمیته همایش و هیات مدیره انجمن مبنی بر ارتقاء همایش در دورهی جاری- در ادامه روند رو به رشد همایشهای گذشته- جدی است. برخی از تغییرات دیگری که در این همایش شاهد آن خواهیم بود را در ادامه خواهم آورد.
🔻انتخاب معین جوان (Assist. scientific secretary) برای دبیر علمی. این اتفاق، امکان تجربهاندوزی را برای همکاران جوان که باید در آینده این نقشها را در جامعهی علمی و حرفهای ایفا کنند فراهم خواهد کرد و در عین حال با تزریق خلاقیت، ایدههای نو و شادابی جوانانه، همایش را از شوری تازه بهرهمند خواهد کرد.
دبیر علمی همایش سی و ششم دو معین جوان خواهد داشت. دکتر مهتاب معتمد نفر اول آزمون دانشنامهی تخصصی سال جاری و عضو هیات علمی بیمارستان روزبه و دکتر احمد احمدیپور به عنوان نمایندهای از جامعهی جوانان روانپزشک غیر عضو هیات علمی در کنار اینجانب امور علمی همایش را پی خواهند گرفت.
کنار ما در این دوره یک کمیتهی دستیاری خلاق و پر تعداد داریم که بار مهمی از فعالیتهای علمی و ایده پردازی همایش را به عهده خواهند داشت و حضور آنها محدود به دخالت و کمک در امور اجرایی نیست.
همانگونه که شاهد بودید دبیران علمی و اجرایی در کنار ریاست محترم همایش طی فراخوانی از روانپزشکان در سراسر کشور دعوت به عمل آوردند که دیدگاههای خود را در مورد نحوهی برگزاری کنگره به کمیتهی همایش اعلام کنند. امیدوارم با مشارکت حداکثری همکاران شاهد آن باشیم که هر کسی که نظری دارد صدای خود را به برگزارکنندگان همایش سالانه برساند. در یکی از گامهای ابتدایی، درباره کارگاههای مورد نظر همکاران نظر خواهی کردیم و بر اساس نتایج آن در حال برنامهریزی هستیم. این دریچه تا زمان برگزاری همایش و حتی بعد از آن گشوده است و ما آمادهایم هر صدایی را بشنویم و در پی آن برویم.
یک نکته دیگر آن که قرار شد امسال تلاشی جدیتر صورت گیرد تا روانپزشکان فارسی زبان دیگر کشورها از جمله افغانستان و تاجیکستان در همایش سالانه شرکت کنند. در این زمینه برنامه ریزی هایی آغاز شده و امیدواریم محقق گردد و همزبانان شیرینسخنمان را در همایش سی و ششم در کنار خود داشته باشیم.
زمان تعیین شده ی همایش امسال ۲۳ تا ۲۶ مهرماه ۹۸ در تهران برگزار خواهد شد و قرار است امسال در محلی متفاوت از چند سال اخیر (مرکز همایشهای بیمارستان میلاد) همایش را اجرا کنیم. این محل تازه مرکز همایشهای رازی در دانشگاه علوم پزشکی ایران است. تغییر مکان برگزاری از خواستههای عموم روانپزشکان بود که در آخرین همایش نیز به نظرخواهی گذاشته شد و در رای اکثریت همکاران متجلی شد.
با وجود این که خاطرههای خوبی از مرکز همایشهای بیمارستان میلاد داریم و مدیران مختلف این مجموعه در سالهای گذشته، همکاری بسیار سازندهای با دبیران همایش و هیات مدیره انجمن داشتهاند، اما فضای آن برای جامعهی در حال توسعه یافتن روانپزشکی کشور دیگر کوچک است.
موضوع همایش امسال عام است، و تم معینی انتخاب نشده، اما چون بسیاری همایشهای بینالمللی، ما یک عنوان کلی برای همایش انتخاب کردهایم: روانپزشکی در روزهای بیم و امید. از این رو در همایش سی و ششم هم به آیندهی روانپزشکی در جهان و ایران خواهیم پرداخت و هم دربارهی وضعیت اجتماعی کشور قرار است بحثها و رخدادهایی طراحی شود.
همایش انجمن علمی روانپزشکان ایران باید در پیوند با بیماران و خانوادهها برگزار شود. از این رو طراحی رویدادی برای حضور خانواده ها به سعی بلیغ، مورد بررسی و طراحی است.
دکتر مهتاب معتمد طرحی را برای تحول در شیوه ارائه برنامه های علمی تدارک کرده است بدین گونه که علاوه بر پنل و سمپوزیوم از شیوههای متنوعی شامل سخنرانی شبیه تد تاک یا ارائه مناظره بهره خواهیم برد. همچنین در این دور قرار است نظارت جدیتر از جهت کیفی بر برنامهی سمپوزیومها و کانالها پیش از ارائه در همایش از طریق داورانی که تعیین خواهند شد و در قالب گفتگو و مصالحه با پیشنهاد دهندگان سمپوزیوم و پنل این نظارت صورت میگیرد.